Obres del Premi Jove de Còmic Sant Martí – Edició 2015

En aquesta galeria trobareu les obres presentades a la convocatòria 2015 del Premi Jove de Còmic Sant Martí per a la prevenció i eradicació de la violència masclista.

El dimarts 17 de novembre de 2015 es va reunir el Jurat per a la deliberació del Premi. El van conformar: l’il·lm. Regidor del Districte de Sant Marti i President del Jurat, el Sr. Josep Ma. Montaner; la sra. Marika Vila i Migueola, il·lustradora, historietista i realitzadora editorial; el sr. Fernando Herraiz García, professor de Pedagogies Culturals a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona; el sr. Joan A. Sánchez Aznar, membre de Diminuta Editorial; el sr. Rubén Sánchez Ruíz, psicòleg de l’Oficina d’Atenció a la Víctima del Delicte del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya i expert en matèria de violència masclista; la Sra. Creu García del Brio, representant del Consell de les Dones del Districte de Sant Martí i coordinadora del Moviment pe la Pau de Catalunya.

El jurat va acordar per unanimitat atorgar el Premi Jove de Còmic Sant Martí, per a la Prevenció i Eradicació de la Violència Masclista, a les obres que millor contribueixen a la reflexió, denúncia i sensibilització entorn de la violència masclista a les següents propostes:

Noia anul.lada, de Marta Saavedra, dins la Categoria A ( de 16 a 25 anys), per l’ ús del llenguatge del còmic en la visibilització i denuncia de la violència masclista i el seu potencial per la a sensibilització.

Història d’una nena que vol fer karate però li diuen que el karate és per a nois, d’Adriana Iglesias, dins de la Categoria B (menors de 16 anys), per contribuir a desvelar les desigualtats de gènere que fonamenten la violència masclista i la seva aportació a l’empoderament de les nenes.

Així mateix, el Jurat ha atorgat les següents mencions especials:

– Menció especial a l’obra Rutina de Patrícia Najar, per aprofundir en les múltiples manifestacions de la violència masclista i contribuir a donar visibilitat a les violències quotidianes i la seva normalització.

– Menció especial a l’obra La resposta, de Lorena Jara i Núria Mochón, per la seva contribució estètica en l’ús dels recursos gràfics i el seu concepte de sororitat.

– Menció a l’obra El camí de la dona, de Pau Esparó, per la seva potència visual i per contribuir al reconeixement de la lluita feminista i l’empoderament de les dones.

– Menció especial a l’obra Lo veía, lo callaba, de Yasmin el Halouani, pel seu coratge en l’abordatge d’una de les formes de violència masclista més silenciades: els matrimonis forçats.

El Premi del Públic, realitzat mitjançant votació popular a través d’aquesta web, ha recaigut en les següents propostes:

Rutina de Patrícia Najar, dins de la Categoria A (de 16 a 25 anys).

Història d’una nena que vol fer karate però li diuen que el karate és per a nois, d’Adriana Iglesias, dins de la Categoria B (menors de 16 anys).