Obres del Premi Jove de Còmic Sant Martí – Edició 2016

Aquí podeu consultar les més de 50 obres presentades al II Premi Jove de Còmic Sant Martí per la prevenció i erradicació de la violència masclista – convocatòria 2016.

El Jurat de la convocatòria 2016, ha estat format per: el regidor del Districte i president del Jurat, el sr. Josep Maria Muntaner; el sr.  Jose Solana, director de l’Escola Joso centre de dibuix i arts visuals; el sr. Luís Martínez, de Norma Editorial; la sra. Raquel Riba Rossi, il·lustradora i historietista, creadora de Lola Vendetta; la sra. Maritza Buitrago, membre de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere; la sra. Valeria Aznar, membre del Consell de dones del Districte; la sra. Olga Ariso, de la Regidoria de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona; i  la sra. Iria Garcia directora del departament de Serveis a les persones i al territori del Districte de Sant Martí, que va actuar com a secretària del jurat.

El palmarès d’aquesta segona edició ha estat:

Categoria A (persones d’entre 16 i 25 anys)

Premi Jove de Còmic Sant Martí 2016 a Reacciona de Pau Esparó Larrégola, l’obra que millor contribueix, a traves del llenguatge del còmic, a la reflexió, denuncia i sensibilització entorn a la violència masclista, segons la decisió del jurat.

Menció especial del Jurat a l’obra Micromasclismes Quotidians, de Georgina Gerónimo Gómez, per la capacitat de  donar visibilitat a les violències quotidianes que fomenten la desigualtat de gènere, a través del llenguatge del còmic.

Menció especial del Jurat a l’obra Violeta de Marta Fanega Valencia, per la capacitat gràfica i narrativa de visibilitzar les desigualtats estructurals que viuen les dones i els processos “d’empoderament”.

Menció especial del Jurat a l’obra Hey noia, mai estaràs sola de Berta Foguet i Casals, per la seva capacitat de plasmar els processos “d’empoderament” i la sororitat entre les dones.

Premi del Públic a l’obra No te muevas de Judit Saavedra Giraldo.

Categoria B (persones menors de 16 anys)

Premi Jove de Còmic Sant Martí 2016 a l’bra Llibera’t, de Mayra Vives Pérez, a l’obra que millor contribueix, a traves del llenguatge del còmic, a la reflexió, denuncia i sensibilització entorn a la violència masclista, segons la decisió del jurat.

Menció especial del Jurat a l’obra 8 de març d’Elisenda Baró i Lissina, per l’ús dels recursos narratius i gràfics en l’expressió de la socialització de gènere i  la defensa de la igualtat.

Menció especial del Jurat a l’obra Me basto de Diana Gallardo Pérez, per la seva contribució a denunciar els estereotips i transformar els imaginaris del còmic.

Menció especial del Jurat a l’obra Sense títol d’Aura González López i Jéssica Balasch de Andrade, per trencar amb la dualitat de gènere i convidar a viure el gènere d’una manera alliberadora.

Premi del Públic a l’obra La familia d’Eloi Martín Rey.